Alumínium redőny, műanyag redőny akár 5 év garanciával, kézi és motoros működtetéssel egyaránt.
Főoldal
 
Kapcsolat - Bemutatóterem   Árajánlatkérés   Ajánlóink
Betűméret növel / csökken

Rólunk mondták
Czene Attila
olimpiai bajnok


"Várakozásomon felül teljesített a Józsa és Társa csapata. Nagyon meg vagyok elégedve a nálam végzett munkával és a hozzáállással. Köszönöm."

Alumínium redőny, szalagfüggöny, 2008.

Kulcsszavak
motoros redőnyök, motoros redőnyök ablakra, akciós motoros redőnyök, motoros redőnyök vásárlása, motoros redőnyök szerelése, motoros redőnyök rögzítése, motoros redőnyök ára, motoros redőnyök olcsón


Termékismertető / Redőny motorizáció / Somfy redőnymotorizáció

Somfy redőnymotorizáció

Cégünk az európai piacvezető Somfy cég 5 év garanciával rendelkező ISO 9001-es szabvány szerint gyártott 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza. A Somfy csőmotorok a redőnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet a redőny mellett nem igényelnek.


Somfy redőnymotorizáció - Vezetékes rendszerek

Vezetékes rendszerű motorizációnál a redőnymotorok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség.

Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált redőnyök telepítéséről, a redőnymotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás. Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű redőny­rendszert telepíteni. Amennyiben központi vezérlő egységet szeretnének, akkor minden redőnymotort egymással össze kell kötni.

A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a redőnyök vezérléséhez is. Ha a Somfy redőny kapcsolók mellett döntenek, redőnyönként egy süllyeszetett kivitelű Inis Uno vagy a két redőny külön vezérlését egy redőny kapcsolóban biztosító Inis Duo, ill. a falon kívüli Inis Keo alkalmazható. Több redőny egyszerre történő mozgatása egy kapcsolóval az Ilmo WT motorral (beépített feltolásgátló, automatikus végállás-beállítás, akadály- és lefagyásfelismerés, relék nélkül párhuzamosítható) vagy az Oximo WT redőnymotor alkalmazásával lehetséges. Somfy Ilmo és Oximo motorok esetén 50 mm-es redőnytengelyt alkalmazunk.

A külső szerelő fedéllel rendelkező meglévő vakolható tokos, vagy egyes (pl. Hella Trav) belső tokos redőnytokokban a vezetékes vezérésű Somfy LT 50 redőnymotorok (Start, Jet, Atlas, stb) alsó végállásának beállítása nagyon balesetveszélyes módon kivitelezhető, ezért ha a redőnytok szerelési magassága 6 méternél több és nincs előtte terasz, akkor biztonsági okokból csak a Somfy Oximo WT redőnymotorok alkalmazását tudjuk vállani. 

Cégünk az ISO 9001-es szabvány szerint gyártott Somfy redőny motor­okat használja, 5 év garanciával.

 

Somfy redőnymotorizáció - Rádióhullámú rendszerek

A redőny motoros működtetésének előnyei


Az automatizált redőny­ök kényelmét és biztonságát egyaránt szolgálják, miközben megkímélik Önt a redőny­ök fáradságos kezelésétől. Védelmet nyújthat a betörők ellen, ha motorizált redőny­eiket programozható időkapcsolóval rendelik meg, hiszen e lehetőség kihasználásával lakottnak tűnik otthonuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik ott senki. 
Cégünk az 5 év garanciával rendelkező, ISO 9001-es szabvány szerint gyártott Somfy berendezéseket használja.

 
A redőny motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel


A rádiós rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Ahhoz, hogy a redőny motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni.  
 
A motor a redőny­tengelyben helyezkedik el, így külön helyet a redőny mellett nem foglal. A redőny­motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a fel-stop-le gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak, az előre programozhatóság pedig lehetővé teszi, hogy redőny­ei kívánsága szerint automatikusan működjenek. Megadhatja a redőny­ök nyitásának és zárásának pontos idejét egy napra, néhány napra vagy akár egy hétre is, és az időkapcsoló óra távolléte esetén is működtetni fogja alumínium, műanyag vagy fa redőny­eit! Ha távol tartózkodik, otthona akkor is lakottnak tűnik! 
 
 
A mai kor követelményeinek megfelelő komfortos megoldás a rádiós Somfy motorokkal ellátott redőnyök vezérlésére a Thermosunis Indoor Wirefree RTS berendezés. Ez az általában ablakra szerelt beltéri rádiós, napelemes fény és hőmérséklet érzékelő nyáron a fényviszonyoknak, illetve télen a szoba hőmérsékletének megfelelően automatikusan vezérli a redőnyöket vagy belső árnyékolókat, így energiát takaríthat meg és rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek. Motoros redőny vezérlését rádióhullámú rendszerrel nemcsak az új telepítésű, hanem a régi, már meglévő alumínium és faredőny­öknél is lehet alkalmazni. A rádiós vezérlési technológia lehetővé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat, ill. az eddig kézi erővel mozgatott redőny­ök automatizálása is megoldható.
  
 
Az Oximo WireFree RTS napelemes redőnyautomatizálási rendszerrel a Somfy a legegyszerűbb, teljesen vezetékezés nélküli utólagos motorizálást ajánlja redőnyökhöz. E megoldás alkalmas minden típusú redőny utólagos motorizálásához 470 mm szélességtől maximum 20kg-os redőnyig. A Somfy kollekciója - motor, akkumulátor, napelem - ideális megoldás az utólagos felújítási projektekhez. A redőnymotornak sem kell külön tápvezetéket kiépíttetni, a motor az energiaellátást az akkumulátoron keresztül a napelemtől kapja.

 

 
 
Árajánlatkérés


Kérje részletes, egyedi árajánlatunkat műanyag redőny vagy alumínium redőny témakörben.
továbbÚjdonságok
Cégünk minden külső tokos redőnyhöz a gurtnibehúzó automatát ajándékba adja. 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép   Linkcsere partnerek