Alumínium redőny, műanyag redőny akár 5 év garanciával, kézi és motoros működtetéssel egyaránt.
Főoldal
 
Kapcsolat - Bemutatóterem   Árajánlatkérés   Ajánlóink
Betűméret növel / csökken

Kulcsszavak
redőny, olcsó redőny, alumínium redőny, műanyag redőny, fa redőny, akciós redőny, redőny szerelés, redőny árak, vakolható redőny, redőny Budapest, famintás műanyag redőny, redőny garancia


Rólunk mondták
Czene Attila
olimpiai bajnok


"Várakozásomon felül teljesített a Józsa és Társa csapata. Nagyon meg vagyok elégedve a nálam végzett munkával és a hozzáállással. Köszönöm."

Alumínium redőny, szalagfüggöny, 2008.

Termékismertető / Redőny motorizáció / Somfy redőnymotorizáció

Somfy redőnymotorizáció

Cégünk az európai piacvezető Somfy cég 5 év garanciával rendelkező ISO 9001-es szabvány szerint gyártott 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza. A Somfy csőmotorok a redőnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet a redőny mellett nem igényelnek.


Somfy redőnymotorizáció - Vezetékes rendszerek

Vezetékes rendszerű motorizációnál a redőnymotorok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség.

Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált redőnyök telepítéséről, a redőnymotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás. Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű redőny­rendszert telepíteni. Amennyiben központi vezérlő egységet szeretnének, akkor minden redőnymotort egymással össze kell kötni.

A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a redőnyök vezérléséhez is. Ha a Somfy redőny kapcsolók mellett döntenek, redőnyönként egy süllyeszetett kivitelű Inis Uno vagy a két redőny külön vezérlését egy redőny kapcsolóban biztosító Inis Duo, ill. a falon kívüli Inis Keo alkalmazható. Több redőny egyszerre történő mozgatása egy kapcsolóval az Ilmo WT motorral (beépített feltolásgátló, automatikus végállás-beállítás, akadály- és lefagyásfelismerés, relék nélkül párhuzamosítható) vagy az Oximo WT redőnymotor alkalmazásával lehetséges. Somfy Ilmo és Oximo motorok esetén 50 mm-es redőnytengelyt alkalmazunk.

A külső szerelő fedéllel rendelkező meglévő vakolható tokos, vagy egyes (pl. Hella Trav) belső tokos redőnytokokban a vezetékes vezérésű Somfy LT 50 redőnymotorok (Start, Jet, Atlas, stb) alsó végállásának beállítása nagyon balesetveszélyes módon kivitelezhető, ezért ha a redőnytok szerelési magassága 6 méternél több és nincs előtte terasz, akkor biztonsági okokból csak a Somfy Oximo WT redőnymotorok alkalmazását tudjuk vállani. 

Cégünk az ISO 9001-es szabvány szerint gyártott Somfy redőny motor­okat használja, 5 év garanciával.

 

Somfy redőnymotorizáció - Rádióhullámú rendszerek

A redőny motoros működtetésének előnyei


Az automatizált redőny­ök kényelmét és biztonságát egyaránt szolgálják, miközben megkímélik Önt a redőny­ök fáradságos kezelésétől. Védelmet nyújthat a betörők ellen, ha motorizált redőny­eiket programozható időkapcsolóval rendelik meg, hiszen e lehetőség kihasználásával lakottnak tűnik otthonuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik ott senki. 
Cégünk az 5 év garanciával rendelkező, ISO 9001-es szabvány szerint gyártott Somfy berendezéseket használja.

 
A redőny motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel


A rádiós rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Ahhoz, hogy a redőny motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni.  
 
A motor a redőny­tengelyben helyezkedik el, így külön helyet a redőny mellett nem foglal. A redőny­motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a fel-stop-le gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak, az előre programozhatóság pedig lehetővé teszi, hogy redőny­ei kívánsága szerint automatikusan működjenek. Megadhatja a redőny­ök nyitásának és zárásának pontos idejét egy napra, néhány napra vagy akár egy hétre is, és az időkapcsoló óra távolléte esetén is működtetni fogja alumínium, műanyag vagy fa redőny­eit! Ha távol tartózkodik, otthona akkor is lakottnak tűnik! 
 
 
A mai kor követelményeinek megfelelő komfortos megoldás a rádiós Somfy motorokkal ellátott redőnyök vezérlésére a Thermosunis Indoor Wirefree RTS berendezés. Ez az általában ablakra szerelt beltéri rádiós, napelemes fény és hőmérséklet érzékelő nyáron a fényviszonyoknak, illetve télen a szoba hőmérsékletének megfelelően automatikusan vezérli a redőnyöket vagy belső árnyékolókat, így energiát takaríthat meg és rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek. Motoros redőny vezérlését rádióhullámú rendszerrel nemcsak az új telepítésű, hanem a régi, már meglévő alumínium és faredőny­öknél is lehet alkalmazni. A rádiós vezérlési technológia lehetővé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat, ill. az eddig kézi erővel mozgatott redőny­ök automatizálása is megoldható.
  
 
Az Oximo WireFree RTS napelemes redőnyautomatizálási rendszerrel a Somfy a legegyszerűbb, teljesen vezetékezés nélküli utólagos motorizálást ajánlja redőnyökhöz. E megoldás alkalmas minden típusú redőny utólagos motorizálásához 470 mm szélességtől maximum 20kg-os redőnyig. A Somfy kollekciója - motor, akkumulátor, napelem - ideális megoldás az utólagos felújítási projektekhez. A redőnymotornak sem kell külön tápvezetéket kiépíttetni, a motor az energiaellátást az akkumulátoron keresztül a napelemtől kapja.

 

 
 
Újdonságok
Az új fejlesztésű, LCD kijelzős Somfy Telis Composio RTS csoportvezérlő távirányí­tókkal már 20 redőny motor vagy redőny motorcsoport vezérlésére is lehetőség van.Árajánlatkérés


Kérje részletes, egyedi árajánlatunkat műanyag redőny vagy alumínium redőny témakörben.
tovább 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép   Linkcsere partnerek